Over WereldOuders

Een thuis en een toekomst voor kinderen in Latijns-Amerika

Wereldwijd leven er miljoenen kinderen op straat, waarvan het grootste gedeelte in Latijns-Amerika. Zonder huis, thuis én toekomst. 

WereldOuders biedt structurele hulp aan kwetsbare kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in programma's waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing, een vakopleiding en een (beroeps)opleiding krijgen. Deze programma's zijn grote stukken land met verschillende huizen, een school, een kliniek, een bakkerij en landbouwgrond. De jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken. Naast programma's zet WereldOuders ook educatieve en medische projecten op voor de hele gemeenschap

Nuestros Pequeños Hermanos (NPH)
WereldOuders heeft haar wortels in het Latijns-Amerikaanse Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). Deze organisatie is begin jaren vijftig in Mexico opgericht door father William B. Wasson. Hij was zeer betrokken bij het lot van de talloze hongerige en dakloze kinderen die op zijn pad kwamen. De afgelopen decennia zijn tientallen mensen geraakt door het werk van de pater, wat resulteerde in fondsenwervingskantoren over de hele wereld. WereldOuders werd in 1991 opgericht.

Stichting WereldOuders
WereldOuders is opgericht in 1991. De stichting ontstond uit een bundeling van particuliere initiatieven om in Nederland fondsen te werven voor NPH in Latijns-Amerika en door de jaren heen werd de aanpak steeds professioneler. Dat resulteerde in 2005 in het CBF-keurmerk voor Goede Doelen.

Kernwaarden
WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. Ze worden opgenomen in programma's waar ze liefde, aandacht, verzorging, scholing en een vakopleiding krijgen. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken. Hierbij hanteert WereldOuders altijd de volgende kernwaarden:
- Persoonlijk
- Structureel
- Lokaal
- Inspirerend

Meer weten over het werk van WereldOuders? Kijk op: www.wereldouders.nl