WereldOuders zet meisjes in hun kracht!

van totaal € 6.500 (41%)

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij de rechten en vrijheden van vrouwen. Geen overbodige luxe. Want in Latijns-Amerika zijn vrouwen vaak nog achtergesteld aan mannen en worden vrouwenrechten nog dagelijks geschonden, mede door de diep ingesleten machocultuur.

Gelijke kansen voor jongens en meisjes
WereldOuders wil hier iets aan doen! Bijvoorbeeld met ons project ‘Chicas Poderosas’ (letterlijk: krachtige meisjes). Met Chicas Poderosas helpen we meisjes in verschillende projectlanden om hun eigenwaarde, kracht en potentie te ontdekken zodat ze voor zichzelf durven opkomen en hun toekomstdromen kunnen laten uitkomen.

Dat doen we door middel van activiteiten op sociaal en educatief gebied. De activiteiten bestaan onder andere uit creatieve projecten, lezingen, activiteiten, excursies en workshops waarin vrouwenrechten en het ontwikkelen van eigenwaarde centraal staan. Deze activiteiten hebben als doel om kracht(en) te ontdekken, positieve besluiten te nemen, een groter bewustzijn te creëren van hun recht als vrouw en als mens en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Zo ontwikkelen deze meisjes zich tot zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet gaan. 

Martha
De 16-jarige Martha uit Honduras is sinds 2015 onderdeel is van het Chicas Poderosas project. "Door Chicas Poderosas heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik voel me krachtiger, kan beter mijn gevoelens uiten en ik heb dingen geleerd die ik nooit over mezelf wist," zegt Martha met een glimlach. “Mijn droom is om later landbouwingenieur te worden. WereldOuders helpt mij met een studiebeurs voor de universiteit. Samen met wat ik geleerd heb bij Chicas Poderosas project, helpt mij dit bij de eerste stappen om mijn droom te bereiken!”

Steun de meisjes
Om de activiteiten binnen dit project te financieren is geld nodig. Het zou geweldig zijn als u mee wilt helpen ervoor te zorgen dat de meisjes als Martha in onze projecten trots worden op zichzelf. Uw bijdrage zorgt ervoor dat deze meisjes uitgroeien tot zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die vol vertrouwen een toekomst tegemoet gaan waarvoor zíjzelf en niemand anders kiezen.

Help mee en doe een donatie via onderstaande donatieknop!

 

Danielle Heere

danielle@wereldouders.nl

0356264578

Bekijk alle
€ 100 04-03-2022 | 06:35 Omdat ik geloof in de projecten van WereldOuders en vind het mooi dat zeker ook de vrouwen/ meisjes kansen krijgen met deze actie! Dank hiervoor!
€ 15 25-02-2022 | 20:51
€ 15 25-02-2022 | 14:27
€ 50 25-02-2022 | 09:13 Belangrijk project en mooi initatief van Wereldouders.
€ 25 25-02-2022 | 06:31