WereldOuders zet meisjes in hun kracht!

van totaal € 5.000 (34%)

Gelijke kansen voor jongens en meisjes
In veel landen in Latijns-Amerika zijn vrouwen nog achtergesteld aan mannen. Het project Chicas Poderosas (letterlijk: krachtige meisjes) stimuleert meisjes in verschillende projectlanden om inzicht te krijgen in hun potenties en hun eigenwaarde en krachten te ontdekken.

Chicas Poderosas
Veel van onze meisjes in de familiehuizen hebben een laag zelfbeeld, moeite met het uiten van hun gevoelens en beperkte kennis over het leven buiten het familiehuis. Door middel van het Chicas Poderosas project bieden wij deze tienermeisjes een veilige ruimte om hun ervaringen te bespreken, kennis op te doen en daarnaast hen aan te moedigen om de kracht en het vertrouwen in zichzelf te vinden. Ook helpt het project om een sterkere eenheid te creëren binnen de jeugd in het familiehuis.

Werkgroepen
In onze familiehuizen komen meisjes wekelijkse bijeen in Chicas Poderosas werkgroepen. Hier doen zij activiteiten op sociaal en educatief gebied. De activiteiten bestaan onder andere uit lezingen, workshops, creatieve projecten, excursies, service projecten en gesprekken. Deze activiteiten hebben als doel om eigenwaarde en kracht(en) te ontdekken, positieve besluiten te nemen, een groter bewustzijn te creëren van hun rechten als vrouw en als mens en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen met het uiteindelijke doel zich te ontwikkelen tot zelfstandige, zelfbewuste meisjes die de toekomst met vol zelfvertrouwen tegemoet gaan.

Steun de meisjes
Om de activiteiten binnen dit project te financieren is geld nodig. WereldOuders vraagt haar donateurs om hieraan bij te dragen. Samen dragen wij bij aan een toekomst waarin meisjes uit de familiehuizen door dit project uitgroeien tot zelfstandige, zelfbewuste meisjes vol zelfvertrouwen.

Chicas Poderosas wordt gefinancierd vanuit verschillende fondsenwervende landen. WereldOuders heeft als doel om met donaties €5000 bij te dragen aan dit internationale project.

Danielle Heere

danielle@wereldouders.nl

0356264578

Bekijk alle
€ 1.000 30-12-2019 | 19:34
€ 700 17-08-2017 | 16:34