WereldOuders zet meisjes in hun kracht!

van totaal € 6.500 (8%)

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij de rechten en vrijheden van vrouwen. Geen overbodige luxe. Want in Latijns-Amerika zijn vrouwen vaak nog achtergesteld aan mannen en worden vrouwenrechten nog dagelijks geschonden, mede door de diep ingesleten machocultuur.

Gelijke kansen voor jongens en meisjes
WereldOuders wil hier iets aan doen! Bijvoorbeeld met ons project ‘Chicas Poderosas’ (letterlijk: krachtige meisjes). Met Chicas Poderosas helpen we meisjes in verschillende projectlanden om hun eigenwaarde, kracht en potentie te ontdekken zodat ze voor zichzelf durven opkomen en hun toekomstdromen kunnen laten uitkomen.

Dat doen we door middel van activiteiten op sociaal en educatief gebied. De activiteiten bestaan onder andere uit creatieve projecten, lezingen, activiteiten, excursies en workshops waarin vrouwenrechten en het ontwikkelen van eigenwaarde centraal staan. Deze activiteiten hebben als doel om kracht(en) te ontdekken, positieve besluiten te nemen, een groter bewustzijn te creëren van hun recht als vrouw en als mens en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Zo ontwikkelen deze meisjes zich tot zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet gaan. 

Hombres de Honor
Naast het programma Chicas Podereras voor meisjes hebben wij het programma ‘Hombres de Honor’ (mannen van eer) ontwikkeld. Een empowermentprogramma voor jongens waarin onder andere zelfreflectie, relaties, levensdoelen, respect voor jezelf en anderen en vooral respect voor vrouwen centraal staan.

Isadora
De 19-jarige Isadora uit Mexico is erin geslaagd op te staan voor zichzelf: ‘Toen ik klein was, wilde mijn vader niet dat ik zou gaan studeren. In zijn ogen zijn vrouwen verantwoordelijk voor het huishouden, maar ik heb me daar nooit bij neergelegd. Ik wilde een vak leren.’ Ze zit nu in het eerste jaar van de high school, waar ze zich specialiseert in Elektronica. Isadora is trots op haar goede cijfers. ‘Nu mijn vader ziet hoe goed het gaat, moedigt hij me zelfs aan om door te gaan!  Door het Chicas Poderosas programma heb ik geleerd dat het niet normaal is dat iemand beslist over jouw lichaam of toekomst. Het is jouw leven en alleen jij weet wat je wilt. Ik ben ervan overtuigd dat we als vrouwen alles kunnen bereiken waarvan anderen denken dat het onmogelijk is.’ 

Steun de meisjes
Om de activiteiten binnen dit project te financieren is geld nodig. Het zou geweldig zijn als u mee wilt helpen ervoor te zorgen dat de meisjes als Isadora in onze projecten trots worden op zichzelf. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat deze meisjes uitgroeien tot zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die vol vertrouwen een toekomst tegemoet gaan waarvoor zíjzelf en niemand anders kiezen.

Help mee en doe een donatie via onderstaande donatieknop!

 

Danielle Heere

danielle@wereldouders.nl

0356264578

Bekijk alle
€ 500 05-06-2023 | 11:38 Dit Project uitgekozen als doel voor mijn verjaardag omdat ik het belangrijk vind dat alle meisjes kunnen worden wat zij willen!
€ 15 11-04-2023 | 20:08 Dit is zo'n belangrijk project.
€ 50 08-03-2023 | 16:57