Geef kinderen met een beperking een thuis en een toekomst!

Streefbedrag behaald
van totaal € 10.000 (100%)

In november vorig jaar kreeg ons familiehuis in Honduras een dringend telefoontje van de overheid: na verschillende klachten over verwaarlozing en mishandeling wordt een opvanghuis voor gehandicapte kinderen in San Pedro gesloten. Zeventien jongens van elf tot 21 jaar oud komen op straat te staan. Kunnen wij helpen?

Tien maanden voor dit telefoontje hadden we al acht kinderen met een vergelijkbare situatie opgevangen, waardoor we eigenlijk al op de rand van onze maximale opvangcapaciteit balanceerden. Vooral ook omdat we simpelweg geen extra budget hebben voor zulke onverwachtse uitbreidingen. Zeventien kinderen met een beperking? Dat vraagt nogal wat!

Want natuurlijk vangen we deze jongens op, zelfs met de beperkte capaciteiten die we nu hebben. Ons familiehuis is één van de weinige plekken in Honduras die kinderen met een beperking kan opvangen. Dat maakt het nog schrijnender. Een team van pedagogisch medewerkers, artsen en verzorgers ging op weg naar het opvanghuis, zonder een flauw benul van wat ze zouden aantreffen. Ze vreesden het ergste, maar hoopten op het beste. En kwamen niet voor niets: deze jongens moesten geholpen worden, ook zij verdienen een liefdevol thuis!

Een nieuw thuis
De zeventien jongens werden in een karavaan van ambulances, busjes met onze medewerkers, het Rode Kruis, Ministerie van Gezondheid en andere overheidsorganisaties door de bergen naar ons familiehuis gebracht. Verpleegsters, artsen en sociale werkers stonden al in onze kliniek paraat. Voor medische hulp, onderzoeken en vooral ook om de jongens zich thuis te laten voelen. Tien van hen konden hun intrek nemen in San Andrés. De andere zeven konden naar onze zogeheten ‘special needs’-huizen (San Juan de la Salle en Casa Enmanuel). Het is moeilijk voor te stellen dat deze jongens door zo’n verschrikkelijke tijd zijn gegaan en onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Ondanks de moeilijkheden en problemen die het met zich mee bracht zijn wij dankbaar dat we deze jongens een thuis kunnen geven. En zijn we vooral ook dankbaar om te zien hoe snel deze jongens zich bij ons thuis voelen!

Help mee!
Doordat er simpelweg geen extra budget is voor onverwachtse uitbreidingen in Honduras, vragen wij uw hulp! Wij willen deze zeventien jongens met een beperking een thuis en doorlopende steun kunnen blijven bieden; voor nu en in de toekomst!

Help daarom mee en doe een donatie!

Bekijk alle
€ 1.750 13-10-2019 | 11:49 We hebben de taak voor elkaar te zorgen, vooral voor hen die dat nodig hebben. Dat is een universele zorg. En wat je terug krijgt is ook overal ter wereld het zelfde: blijde liefdevolle mensen, ondanks in de situatie waarin zij vaak verkeren.
€ 6.233,37 22-08-2019 | 17:50 Donaties uit nieuwsbrief
€ 20 07-04-2019 | 19:36 Wereldouders doet goed werk voor kinderen. Ik heb zelf jarenlang in gehandicaptenzorg gewerkt, dus weet hoe belangrijk liefdevolle zorg en huizing is.
€ 250 05-04-2019 | 18:56 Omdat je bij jullie zeker weet dat het geld gebruikt wordt waar het voor is bedoeld.
€ 20,50 23-03-2019 | 22:02
Bekijk alle

Update uit Honduras: verbouwing Casa Angeles

17-02-2022 | 15:25 Een aantal jaar geleden kreeg ons programma in Honduras een dringend telefoontje van de overheid: een opvanghuis voor gehandicapte kinderen in San Pedro werd per direct gesloten. Zeventien jongens van elf tot 21 jaar oud komen op straat te staan. We vingen deze jongens, ondanks de beperkte capaciteit, op en gaven hen een veilig thuis. Met dit project haalden we geld op voor uitbreidingen en verbouwingen van het huidige Casa Angeles, het huis in Honduras voor meervoudig beperkte kinderen. Het was een grote onderneming om Casa Angeles te verbouwen. Er waren verschillende fases ter voorbereiding op de werkelijke verbouwing, maar in alle fases liep het project vertraging op. Zo mochten wegens COVID-19 bouwlieden en andere externen tijdelijk niet het terrein van NPH Honduras op wegens de kwetsbare doelgroep; materialen die tijdelijk niet leverbaar waren wegens distributieproblemen en diverse personeelsleden die wegens het coronavirus wegvielen, waardoor de bouw niet kon worden voortgezet. Voor alle betrokkenen van het project was het een lastige situatie, maar vooral gunden we de kinderen snel een mooi en ruim verblijf. Begin november kregen we vanuit Honduras het goede nieuws dat Casa Angeles af is! Inmiddels hebben de kinderen en jongeren van Casa Angeles een woning met voldoende ruimte voor rolstoelen bestaande uit o.a. ruime slaapkamers met voldoende privacy, een goed ingerichte keuken en badkamers met extra ruimte. Bekijk de foto’s voor een impressie. Heel veel dank voor alle donaties!
Lees meer