Leren op de boerderij

van totaal € 5.000 (93%)

Op amper een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras staat ons op twee na oudste familiehuis. Ruim 560 kinderen hebben hier hun thuis gevonden. Ruim 400 kinderen wonen in het familiehuis en ruim 100 jongeren studeren in de hoofdstad. De boerderij op het terrein van het familiehuis speelt een speciale rol in het leven van de kinderen. Die is namelijk als een school voor ze.

Meehelpen en werken op de boerderij heeft grote voordelen. Dat het educatief is, laat zich raden: de kinderen leren niet alleen alles over de gewassen en het werk, maar doen ook praktische vaardigheden op. Maar hier blijft het niet bij. De boerderij helpt ze ook trauma’s te verwerken (onder andere doordat ze een band opbouwen met andere kinderen, hun begeleiders en de dieren) en vergroot hun zelfstandig- , onafhankelijk- én zelfredzaamheid. Tel daarbij het tastbare resultaat, voldoende en voedzaam eten voor álle kinderen, op en je weet: de boerderij is onmisbaar in hun leven.

Een van de grootste verantwoordelijkheden in de zorg voor onze kinderen is dat het eten effectief en economisch verbouwd en ingekocht wordt. In Honduras maken ze hier met de kinderen een gedeelde verantwoordelijkheid van. De kinderen leren op een duurzame manier werken op de boerderij, zodat niet alleen nu, maar ook in de toekomst kinderen kunnen rekenen op een voedzame maaltijd. En dat de kinderen zelf ook in hun volwassen leven voor zichzelf kunnen zorgen.

De boerderij in Honduras is verdeeld in twee grote gebieden. Naast een veestapel met koeien, varkens, kippen en konijnen, is er ook een groot stuk landbouwgrond waar gewassen zoals wortels, aardappels en pompoenen worden verbouwd. De kinderen worden begeleid door speciale medewerkers. Alle dieren worden op de meest humane manier gehouden. Naast de vleesproductie zorgt de veestapel ook voor eieren en de mogelijkheid om kaas, melk, brood en tortilla’s te maken. Door het zelf verbouwen van groenten en fruit en het maken van andere producten worden de kosten van boodschappen beperkt.

Help mee!
Door zelfvoorzienend te zijn, worden de kosten in het familiehuis gedrukt, maar jaarlijks leren hoe kinderen op de boerderij kunnen helpen kost wel geld. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het maken van kaas, de aanschaf van dieren, maar ook materialen zoals kruiwagens, bezems en hekwerken. Wij willen dit project vanuit Nederland graag ondersteunen!

Helpt u ons mee? Klik dan op onderstaande button om een donatie te doen!

Bekijk alle
€ 50 20-12-2019 | 05:57
€ 10 16-10-2019 | 12:57
€ 4.227,45 22-08-2019 | 17:23 Donaties uit nieuwsbrief
€ 300 11-08-2019 | 14:31 Kinderen zijn de toekomst en het raakt mij steeds opnieuw hoe veerkrachtig ze zijn met hulp.
€ 5 12-06-2019 | 21:10