Onderwijs in onze programma's

van totaal € 9.950 (21%)

Kwetsbare kinderen zien hun dromen vaak in rook opgaan. Geef kinderen weer nieuwe kansen en #KeepDreamsAlive!

Analfabetisme komt veel voor in Latijns-Amerika. Er zijn 35 miljoen mensen boven de 15 jaar in Latijns-Amerika die niet kunnen lezen of schrijven. Veel kinderen komen niet verder dan de basisschool. Onderwijs geeft kinderen de kans op een betere toekomst, al helemaal in een ontwikkelingsland. School zorgt er ook voor dat kinderen van de straat zijn. Op school krijgen de kinderen te eten, worden er persoonlijke vaardigheden ontwikkeld en ambities en toekomstdromen vervuld. Daarnaast heeft een school een signalerende rol voor kinderen wanneer het thuis niet zo goed gaat of kinderen op educatief gebied extra ondersteuning nodig hebben. WereldOuders biedt basis-, middelbaar- en meestal ook vakopleidingen aan op het terrein van het programma. Voor kinderen die goed kunnen leren bestaat ook de mogelijkheid om door te leren aan de hogeschool of universiteit. Na elke afgeronde opleiding doen de jongeren een servicejaar in het programma in hun vak-of interessegebied. Op deze manier doen ze werkervaring op.

In acht van de negen landen waar WereldOuders programma's heeft, staan basisscholen. Hier gaan de kinderen die bij WereldOuders wonen samen met de kinderen uit arme gezinnen en omliggende sloppenwijken naar school. Ze leren, spelen en eten samen, want alle kinderen krijgen op school ook een voedzame maaltijd. Deze veilige en stimulerende omgeving laat kinderen oprecht dromen. Wanneer je de kinderen vraagt wat ze later willen worden, dan ligt de toekomst aan hun voeten! Elena van zes wil astronaut worden en Jaime van acht wordt later dokter. Of dit ook werkelijk gaat gebeuren, dat moet nog blijken. Ze zijn immers jong genoeg. Maar een ding is zeker; #KeepDreamsAlive.

Adopteer een klas of een aantal leerlingen en geef hen weer nieuwe kansen!

Geschatte kosten:
Gemiddeld liggen de kosten voor een jaar lang lesgeven aan een klas van 25 leerlingen totaal op € 9.950,-.

Dat betekent dat 25 kinderen een jaar lang voldoende schoolspullen hebben (zoals boeken, schriften en pennen), er een docent is die hen lesgeeft. Dat komt neer op € 398,- per kind. Het volledige pakket om een jaar lang dromen waar te maken!

Let’s #KeepDreamsAlive voor één schoolklas! Help mee en doe een donatie!

 

Verdeling kosten:

Omschrijving Kosten
Alle kinderen in een klas* kunnen een jaar lang naar school met een goed gevulde rugtas met alle benodigde schoolspullen en voldoende eten en drinken.  € 3.750,-
Jaarlijkse kosten voor een leerkracht voor een volledige klas € 6.200,-
Totale kosten € 9.950,-
Totale kosten per kind € 398,-


*Gemiddeld aantal kinderen per klas ca 25.

 

Bekijk alle
€ 75 29-12-2020 | 12:11
€ 100 16-12-2020 | 15:16 Onderwijs is belangrijk. Mijn man en ik hebben ruim 40 jaar in het onderwijs gezeten.
€ 50 24-12-2019 | 15:36 Ik vind het belangrijk dat ook kinderen de kans krijgen om te kunnen leren. Het belangrijkste om in de wereld verder te kunnen komen is leren lezen..
€ 35 23-12-2019 | 16:52
€ 50 02-09-2019 | 16:35