Onderwijs in onze programma's

van totaal € 9.950 (21%)

In Latijns-Amerika komt analfabetisme veel voor. Er zijn 35 miljoen mensen boven de 15 jaar in Latijns-Amerika die niet kunnen lezen of schrijven. Veel kinderen komen niet verder dan de basisschool. Onderwijs geeft kinderen de kans op een betere toekomst, al helemaal in een ontwikkelingsland. School zorgt er ook voor dat kinderen van de straat zijn. Op school krijgen de kinderen te eten, worden er persoonlijke vaardigheden ontwikkeld en ambities en toekomstdromen vervuld. Daarnaast heeft een school een signalerende rol voor kinderen wanneer het thuis niet zo goed gaat of kinderen op educatief gebied extra ondersteuning nodig hebben.

WereldOuders biedt basis-, middelbaar- en meestal ook vakopleidingen aan op het terrein van het programma. Voor kinderen die goed kunnen leren bestaat ook de mogelijkheid om door te leren aan de hogeschool of universiteit. Na elke afgeronde opleiding doen de jongeren een servicejaar in het programma in hun vak-of interessegebied. Op deze manier doen ze werkervaring op.

In acht van de negen landen waar WereldOuders programma's heeft, staan basisscholen. Hier gaan de kinderen die bij WereldOuders wonen samen met de kinderen uit arme gezinnen en omliggende sloppenwijken naar school. Ze leren, spelen en eten samen, want alle kinderen krijgen op school ook een voedzame maaltijd. Deze veilige en stimulerende omgeving laat kinderen oprecht dromen. Zo wil Elena van zes astronaut worden en Jaime van acht dokter. Door onderwijs ligt de toekomst aan hun voeten!

Geef kinderen in Latijns-Amerika de kans om naar school te gaan en hun dromen waar te maken.

Help mee en doe een donatie!

Bekijk alle
€ 20 22-08-2022 | 10:17
€ 5 24-04-2022 | 00:10
€ 75 29-12-2020 | 12:11
€ 100 16-12-2020 | 15:16 Onderwijs is belangrijk. Mijn man en ik hebben ruim 40 jaar in het onderwijs gezeten.
€ 50 24-12-2019 | 15:36 Ik vind het belangrijk dat ook kinderen de kans krijgen om te kunnen leren. Het belangrijkste om in de wereld verder te kunnen komen is leren lezen..