Steun de kinderen in sloppenwijk Cité Soleil in Haïti

van totaal € 10.000 (78%)

In mei was de directeur van WereldOuders, Pauline Lemberger, samen met ambassadeur Frits Sissing op projectbezoek in de Dominicaanse Republiek en Haïti. Hier bezochten zij onder andere de sloppenwijk Cité Soleil in Haiti. Dit was een zeer indrukwekkende en indringende ervaring (Zie onderstaande video).

De sloppenwijk Cité Soleil in Haiti is een van de armste en gevaarlijkste gebieden op het westelijk halfrond. Het heeft een open riool, er is nauwelijks schoon drinkwater en de helft van de huizen bestaat uit sloopmateriaal. De gemiddelde leeftijd is zestien (!) jaar. Ziektes als aids en cholera, maar ook ondervoeding en diarree eisen dagelijks heel veel slachtoffers. Ook het moordcijfer ligt extreem hoog op dit door gangs geterroriseerde stukje aarde. Toch groeien hier kinderen op. Wat moet er van hen worden?

Father Rick, national directeur van het familiehuis in Haïti, zei over de kinderen in de sloppenwijk heel treffend: “Sommige kinderen zullen jong sterven. Sommigen worden grootgebracht door andere kinderen. Sommigen worden opgevoed door gangsters en krijgen een rol in een criminele gang. Sommige kinderen blijven bij hun familie wonen, maar hebben geen toegang tot onderwijs en leren nooit een vak”.

Het laatste punt wat Father Rick benoemt; daar kunnen en willen wij wat aan doen! Elk kind heeft namelijk recht op onderwijs!

De allerarmste gezinnen hebben geen geld om hun kind naar een overheidsschool te sturen. Hun kinderen mogen gratis naar onze Father Wasson Angels of Light (FWAL) school. Deze school is kort na de aardbeving in 2010 opgezet en inmiddels krijgen ruim 800 kinderen daar onderwijs. De kinderen komen uit verschillende delen van Port-au-Prince en omgeving. De meeste komen lopend naar school. Sommigen doen daar meer dan een uur over!

In bijna alle gevallen komen ze binnen met een lege maag. Naast het vullen van hun hoofden met kennis, is het letterlijk van levensbelang dat we ook hun buiken vullen. Daarom is er voor alle kinderen een voedzame, warme schoollunch met rijst, bonen, vis en wat groente. Dit is vaak de enige echte maaltijd die ze per dag krijgen. Zo’n maaltijd kost maar 50 eurocent. Maar om meer dan 800 kinderen iedere schooldag te voeden, is toch veel geld nodig.

Wilt u ons helpen deze kinderen geestelijk en lichamelijk te voeden? Voor 10 euro kunnen wij één kind een maand lang een schoolmaaltijd geven. Uiteraard zijn ook andere bedragen welkom.

Ieder kind verdient een goede kans op een toekomst. Zelfs - of misschien wel juist - als je geboren bent in Cité Soleil!

Danielle Heere

danielle@wereldouders.nl

0356264578