Nieuw echoapparaat - St. Damien Kinderziekenhuis Haïti-

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 15.000 (112%)

Samen kunnen we levens redden

Haïti is één van de armste landen ter wereld, Haïtianen worstelen om te overleven omdat de gemiddelde leeftijd in het land slechts 22 jaar is. In het algemeen zal één op de drie kinderen vóór de leeftijd van vijf overlijden aan ziektes die goed behandeld kunnen worden.

Nadat in 1988 NPH zich ontfermde over thuisloze kinderen, zag directeur Fr. Rick al snel dat er enorme hoeveelheden kinderen overleden aan ziektes die goed behandelbaar zijn. Daarom is Fr. Rick meteen in 1989 een medisch centrum gestart. Dit initiatief is uitgegroeid tot het nieuwe St. Damien Kinderziekenhuis dat in 2006 officieel geopend werd. Jaarlijks bieden wij zorg aan 80.000 kinderen en volwassenen. De afdeling gynaecologie en verloskunde is één van de grote afdelingen van het St. Damien ziekenhuis. Het is een afdeling waar veel vrouwen met ‘hoog risico zwangerschappen’ naar toe komen. Jaarlijks bevallen er ruim 2000 vrouwen.

Op de afdeling werkt een vakkundig team samen met (expat-)experts om zoveel mogelijk kinderen en moeders op een gezonde en veilige manier door de zwangerschap, bevalling en kraamperiode te helpen. Veel vrouwen komen met klachten in een gevorderd stadium naar het St. Damien kinderziekenhuis omdat zij eerst hulp zoeken bij voodoo-dokters. Snel diagnosticeren en handelen is daarom noodzakelijk.

Hiervoor is het noodzakelijk dat er voldoende kennis en materialen zijn om de beste zorg te verlenen. Op dit moment beschikt de afdeling niet over voldoende (werkende) apparaten om bepaalde diagnoses te stellen of over de juiste medische middelen om bevallingen op te wekken. Er wordt in het geval van zwangerschapscomplicaties snel overgegaan op het uitvoeren van een keizersnede. Deze ingreep is voor zowel de moeder als het kind een zware belasting en de kans op complicaties en infecties is groot.

Hester Dolleman, medisch ambassadeur van WereldOuders, is in oktober 2017 twee weken werkzaam geweest in het team op de afdeling verloskunde in het St. Damien ziekenhuis. Zij heeft samen met haar Haïtiaanse collega’s gekeken naar de mogelijkheden van de afdeling en de wenselijke verbeteringen ten behoeve van de gezondheid en veiligheid van de moeders en kinderen.

Samen kunnen wij de kwaliteit van zorg op de afdeling gynaecologie en verloskunde in het St. Damien ziekenhuis verhogen. De afdeling is gebaat bij de aanschaf van materialen die nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen en daarna de juiste behandelingen bij bepaalde diagnoses te kunnen aanbieden. Hierbij is een nieuw en goed werkend echoapparaat van levensbelang.  Daarom willen wij samen een nieuw echoapparaat realiseren voor de afdeling verloskunde.

 

Helpt u mee?

 

Anoek Letschert

anoek@wereldouders.nl

Bekijk alle
€ 3.000 19-05-2019 | 22:01 Met alle leerlingen van basisschool de Springplank uit Huizen hebben we tijdens de sponsorloop geld opgehaald door rondjes te rennen in de wijk. Ook hebben kinderen knutsels gemaakt en verkocht.
€ 100 14-12-2018 | 18:09
€ 25 05-12-2018 | 10:46 Wat een goed werk Hester.
€ 100 19-11-2018 | 10:41
€ 25 15-11-2018 | 21:53