Over WereldOuders

Een thuis en een toekomst voor kinderen in Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen op straat. Zonder huis, thuis én toekomst. WereldOuders wil de armoedespiraal in deze regio doorbreken en zet zich in om de situatie van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika op de lange termijn te verbeteren. Dit doen we door te werken aan de empowerment en persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare kinderen en gezinnen. Bij ons krijgen ze aandacht en de ondersteuning die bij hen past. WereldOuders heeft een unieke aanpak, gestoeld op vier pijlers: een veilig thuis, gezondheid, educatie en zelfstandigheid. 

Door een sociaal vangnet te bieden en tegelijkertijd te bouwen aan het zelfvertrouwen van de kinderen, krijgen zij weer een toekomstperspectief, een mogelijkheid om hun dromen waar te maken.

NPH
WereldOuders is onderdeel van de internationale hulporganisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) en is actief in negen landen in Latijns-Amerika. Dit zijn Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru. NPH is opgericht in 1954 in Mexico door de Amerikaan William B. Wasson (1923-2006). De afgelopen decennia zijn tientallen mensen geraakt door het werk van Wasson, wat resulteerde in fondsenwervingskantoren over de hele wereld. WereldOuders werd in 1991 opgericht.

Meer weten over het werk van WereldOuders? Kijk op: www.wereldouders.nl