Dagopvang in Guatemala

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (74%)

Guatemala is het land met het hoogste percentage van chronische ondervoede mensen in Latijns-Amerika. Bijna de helft van alle Guatemalteekse kinderen onder de vijf jaar heeft hiermee te maken. Moeders, vaak alleenstaand, zijn zowel verantwoordelijk voor het huishouden als voor het zorgen voor een inkomen. Hierdoor ontbreekt het de jongste kinderen vaak aan goede zorg.

Een belangrijk onderdeel van onze missie is dat we de gemeenschap rondom onze programma's willen helpen. Om er voor te zorgen dat kinderen opgroeien in een veilige thuissituatie en een kans hebben op een goede toekomst, moet de vicieuze cirkel doorbroken worden. Tot op het bot gemotiveerd zijn we daarom een aantal jaar geleden gestart met kinderopvang voor kinderen uit omliggende dorpen.  

Daycare center
Met kinderopvang in ons ‘Daycare Center’ willen wij alleenstaande moeders ondersteunen door hen de mogelijkheid te geven om te werken én voor hun families te zorgen. Het Daycare Center is echt een plek waar aandacht gegeven wordt aan het stimuleren van kinderen in de vroege kinderjaren. De kinderen leren ontzettend veel; door de materialen waarmee ze kunnen spelen, maar ook door samen met andere kinderen te spelen. Door extra aandacht te besteden kunnen de juffen kinderen met bijvoorbeeld een taal- of spraakachterstand helpen en de kinderen solide basisvaardigheden leren op zowel cognitief als sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast krijgen alle kinderen in ons Daycare Center ook ontbijt en lunch en als het nodig is voedselpakketten voor thuis.  

Wij hopen dat als er overdag voor de jongste kinderen gezorgd wordt de oudere broers en zussen weer gewoon naar school kunnen. Nu stopt een groot deel van de kinderen vroegtijdig met school om hun vader of moeder thuis te helpen. Zo hopen we structureel bij te dragen aan hun ontwikkeling. En niet alleen de kinderen zijn hiermee geholpen. Ook hun ouders zijn een zorg lichter. In de wetenschap dat hun kinderen overdag veilig zijn, kunnen zij met een gerust hart naar hun werk.  

Help mee
Om structurele ondersteuning te kunnen bieden aan de kinderen in het Daycare Center, is veel geld nodig. Zorgt u voor een zorg minder? Met uw donatie kunnen de alleenstaande moeders voortaan met een gerust hart naar hun werk. 

Doe een donatie en steun ons Daycare Center!

Bekijk alle
€ 2.000 04-11-2022 | 11:50
€ 1.000 19-07-2022 | 18:30 Werkte jaar in Guatamala in 1974- 1975 aan verschillende projecten
€ 100 09-06-2022 | 12:14
€ 50 12-04-2022 | 17:04
€ 250 08-04-2022 | 17:33