Steun het St. Damien Kinderziekenhuis

van totaal € 10.000 (7%)

Haïti is één van de armste landen ter wereld.  Haïtianen worstelen om te overleven. De gemiddelde leeftijd in het land is slechts 22 jaar. In het algemeen zal één op de drie kinderen vóór de leeftijd van vijf overlijden aan ziektes die goed behandeld kunnen worden. Haïti telt ruim 1 miljoen mensen, 3 miljoen kinderen en er is slechts 1 kinderziekenhuis, het St. Damien.

Het kinderziekenhuis staat in Tabarre, een buitenwijk van Port-au-Prince. Het gebouw heeft een oppervlakte van 75.000m2 en heeft ruim 210 bedden waar de allerarmste kinderen en moeders worden geholpen. Er zijn verschillende afdelingen: eerstehulppost, operatie- en oncologie, infectieuze en niet-infectieuze ziektes, tandartskliniek, polikliniek, kraamafdeling, neonatologie en een hiv-programma. Het St. Damien kinderziekenhuis biedt ook gezondheidsprojecten in de gemeenschappen. Deze projecten zijn gericht op de verbetering en versterking van de volksgezondheid en bieden jaarlijks zorg aan 80.000 kinderen en volwassenen.

Baby Bonhomme
Op de neontologie afdeling van het St.Damien kinderziekenhuis ligt het pasgeboren meisje Bonhomme. Ze is geboren met een zeer zeldzame tumor. In Les Cayes, in het zuiden van Haïti, waar ze vandaan komt is er geen kinderarts. Haar moeder is daarom 265 naar Port-au-Prince afgereisd om de juiste medische zorg te krijgen. 265 km reizen door een uiterst onveilig land… met een pasgeboren baby! Inmiddels is Bonhomme geopereerd. De operatie is goed verlopen en gelukkig mag zij snel weer naar huis.

Grote tekorten in het ziekenhuis
Door de onveilige situatie in Haïti is voor het St. Damien kinderziekenhuis vandaag de dag moeilijker dan ooit. Er zijn enorm veel tekorten. Op de afdeling Neonatologie is er bijvoorbeeld geen beademingstoestel voor vroeggeboren kindjes en is er een groot tekort aan antibiotica.

Het kinderziekenhuis heeft doorlopende steun nodig om hulp te kunnen blijven bieden. Hiervoor is veel geld nodig!

Helpt u mee? Steun het ziekenhuis en doe een donatie!

Ter info: door middel van dit project bieden wij doorlopende steun aan het St. Damien Kinderziekenhuis. Wij actualiseren het project naar aanleiding van de hulpbehoefte.

Bekijk alle
€ 50 02-05-2023 | 16:51 Kinderen mogen door ons niet in de steek gelaten worden! Dit ziekenhuis verdient onze steun!
€ 25 15-04-2023 | 16:01
€ 250 12-04-2023 | 20:58
€ 50 12-04-2023 | 16:06 Als trouwe donateur wil ik graag bijdragen aan het buitengewoon goede werk dat men verricht onder deze moeilijke omstandigheden.
€ 50 11-04-2023 | 19:53 Al een ruim aantal jaren zijn wij donateur van "Wereldouders"en ik heb groot respect voor dr.Frechette die met zijn team in dit land al zoveel tragische gebeurtenissen het hoofd heeft moeten bieden.