Humanitaire crisis Haïti - Noodhulp St. Damien kinderziekenhuis

van totaal € 7.500 (30%)

Photocredits: Ralph Tedy Erol

Haïti wordt geconfronteerd met een ongekende humanitaire crisis. De levens van mensen in Haïti worden al jaren gekenmerkt door conflicten, honger en armoede. Nu heeft het geweld in de straten van het land een nieuw hoogtepunt bereikt. Zwaarbewapende bendes hebben het grootste deel van hoofdstad Port-au-Prince in handen en hebben grote delen van het land platgelegd. De situatie is enorm zorgwekkend.

Grote tekorten
Door de afsluiting van wegen en de douane zijn trucks met voedsel en medicijnen vast komen te staan. De VN waarschuwde eerder deze week dat de gezondheidszorg in heel Haïti op instorten staat vanwege een tekort aan personeel, materiaal, bedden, medicijnen en bloed, terwijl er juist veel mensen met schotwonden behandeld moeten worden.

24/7 open
Vanwege de cruciale rol van ons St. Damien kinderziekenhuis in de stad blijven patiënten toestromen. Het ziekenhuis blijft  24/7 open om de broodnodige, essentiële medische zorg te kunnen blijven bieden. Om het ziekenhuis draaiende te houden, werken we met een roulatiesysteem waardoor het dappere, toegewijde medisch personeel minimaal 24 uur en langer ter plaatse kan zijn. 

Veiligheid
Cruciaal is uiteraard hun veiligheid. Om dit te waarborgen regelen wij het vervoer van het personeel van en naar het ziekenhuis. Een enorme uitdaging, want onze transportmiddelen zijn beperkt en er is een grote schaarste aan brandstof, dat ook nodig is om de generatoren in het ziekenhuis te laten draaien. Daarnaast is er een nijpend tekort aan medicijnen, schoon drinkwater en voedsel voor de patiënten en het personeel.

Door deze zorgwekkende situatie heeft het St. Damien kinderziekenhuis het vandaag de dag moeilijker dan ooit.

Om er voor te zorgen dat het kinderziekenhuis overeind blijft staan is er veel geld nodig!

kinderen mogen hier niet de dupe van worden. 

Help mee!  Steun het ziekenhuis en doe een donatie!

Bekijk alle
€ 50 28-05-2024 | 08:19
€ 50 07-05-2024 | 20:37
€ 100 28-04-2024 | 17:30
€ 100 31-03-2024 | 11:01 X
€ 25 29-03-2024 | 09:42 Het is zo hard nodig!!