Onderwijs in onze programma's

van totaal € 5.000 (5%)

In Latijns-Amerika komt analfabetisme veel voor. Er zijn 35 miljoen mensen boven de 15 jaar in Latijns-Amerika die niet kunnen lezen of schrijven. Veel kinderen komen niet verder dan de basisschool. Onderwijs geeft kinderen de kans op een betere toekomst, al helemaal in een ontwikkelingsland. School zorgt er ook voor dat kinderen van de straat zijn. Op school krijgen de kinderen te eten, worden er persoonlijke vaardigheden ontwikkeld en ambities en toekomstdromen vervuld. Daarnaast heeft een school een signalerende rol voor kinderen wanneer het thuis niet zo goed gaat of kinderen op educatief gebied extra ondersteuning nodig hebben.

WereldOuders biedt basis-, middelbaar- en meestal ook vakopleidingen aan op het terrein van het programma. Voor kinderen die goed kunnen leren bestaat ook de mogelijkheid om door te leren aan de hogeschool of universiteit. Na elke afgeronde opleiding doen de jongeren een servicejaar in het programma in hun vak-of interessegebied. Op deze manier doen ze werkervaring op.

In acht van de negen landen waar WereldOuders programma's heeft, staan basisscholen. Hier gaan de kinderen die bij WereldOuders wonen samen met de kinderen uit arme gezinnen en omliggende sloppenwijken naar school. Ze leren, spelen en eten samen, want alle kinderen krijgen op school ook een voedzame maaltijd. Deze veilige en stimulerende omgeving laat kinderen dromen van een betere toekomst. 

Help mee!

  • Voor €12,50 kan een kind een week lang naar school, in schooluniform met een goed gevulde rugtas met alle benodigde schoolspullen (zoals boeken, schriften en pennen) én voldoende eten en drinken.
  • Voor €50 kan een kind een maand lang naar school etc.
  • Voor €500 kan een kind een jaar lang naar school etc. 

Onderwijs is een mensenrecht! Geef kinderen in Latijns-Amerika de kans om naar school te gaan en hun dromen waar te maken.

Help jij mee?

Doe dan een donatie via de donatiebutton. Alvast veel dank!

Bekijk alle
€ 36 10-04-2024 | 21:15 Dorothée, Nicole, Fay, Ella, Amélie & Fay hebben koekjes gemaakt en verkocht. 36 euro’s gehaald voor jullie onderwijs programma
€ 100 02-10-2023 | 12:01
€ 25 30-09-2023 | 18:37 Om kinderen een toekomst te geven is onderwijs een van de 3 pijlers. De andere 2 zijn gezondheid en veiligheid.
€ 5 30-09-2023 | 10:19
€ 100 29-09-2023 | 14:54