Zelf bouwen aan een mooie toekomst!

van totaal € 5.000 (5%)

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij de rechten en vrijheden van vrouwen. Geen overbodige luxe. Want in Latijns-Amerika zijn vrouwen vaak nog achtergesteld aan mannen en is de arbeidsparticipatie van vrouwen veel lager dan in de rest van de wereld.  Mede door de diep ingesleten machocultuur.

WereldOuders wil hier iets aan doen!

Empowerment en zelfredzaamheid
Een belangrijk onderdeel van onze missie is het bevorderen van empowerment en zelfredzaamheid van kwetsbare gezinnen in Latijns-Amerika.  In veel gezinnen staan de moeders er alleen voor.  Met ons Semilla Project (semilla betekent zaadje) geven wij vrouwen een duwtje in de rug  - planten we een zaadje- om op de lange termijn de financiële situatie van hun eigen gezin te verbeteren. Dit doen we door middel van een microkrediet. Door deze kleine leningen te verstrekken kunnen deze vrouwen een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen zodat ze hun kwaliteit van leven én dat van hun kinderen kunnen verbeteren.

Leydi uit Bolivia is zo’n vrouw die dankzij een kleine lening van ons een eigen bakkerij is gestart. Ze is de oma en tevens hoofdverzorger van een gezin van onlangs gere-integreerde kinderen uit ons familiehuis. Ze maakte zelf een plan om een bakkerij aan huis te beginnen. Met het geld van WereldOuders kocht Leydi alle ingrediënten voor de eerste broodjes en tortilla’s. Ze verkoopt deze vanuit haar eigen huis. Het loopt inmiddels heel goed en Leydi is begonnen met een maandelijkse terugbetaling. Na 10 maanden zal ze het hele bedrag hebben terugbetaald. Deze terugbetaling wordt weer gebruikt om andere gezinnen te ondersteunen.

Zaadje planten
Door het planten van het ene zaadje verbeteren we niet alleen het leven en toekomst van deze vrouwen, ook hun kinderen profiteren hiervan. Op deze manier draagt WereldOuders bij aan het doorbreken van de armoedespiraal.

Steun deze vrouwen!

Om dit project te financieren is geld nodig. Het zou geweldig zijn als je mee wilt helpen om ervoor te zorgen dat vrouwen zoals Leydi weer in hun kracht kunnen staan en zelf kunnen bouwen aan een toekomst voor het hele gezin.

Al vanaf € 25 geef je een vrouw een steuntje in de rug.

Help mee en doe een donatie via onderstaande donatieknop!

Iedere gift is meer dan welkom.

Samen maken we kwetsbare gezinnen weer sterker!

 

Bekijk alle
€ 10 10-03-2024 | 12:39 Een klein bedrag kan een groot verschil maken!
€ 50 07-03-2024 | 20:19
€ 25 07-03-2024 | 17:55
€ 25 07-03-2024 | 14:18
€ 50 07-03-2024 | 10:37