Educatie zou toch vanzelfsprekend moeten zijn?

van totaal € 5.000 (88%)

Toegang tot onderwijs is in een land als El Salvador, waar meer dan 40% van de bevolking onder de armoedegrens leeft, niet vanzelfsprekend. Als kinderen er al naar school gaan, is dat vaak van korte duur. Veel kinderen gaan namelijk al op jonge leeftijd, vaak na hun zesde, aan het werk op suiker- of koffieplantages of moeten helpen in het huishouden. WereldOuders wil de uitstroom in het onderwijs terugdringen door het belang van onderwijs duidelijk te maken aan kinderen én hun ouders. Helpt u mee?

WereldOuders is al sinds 1999 actief in El Salvador. De overheid in het land richt zich op het bieden van gezinsondersteuning wanneer de situatie daarom vraagt. WereldOuders moedigt dit beleid aan en is educatieve dagopvang gestart in verschillende arme gemeenschappen om gezinnen te kunnen ondersteunen: de ouders kunnen werken en hebben een plek om hun kinderen met een gerust hart onder te brengen gedurende de dag. Deze educatieve dagopvang biedt een stimulerende omgeving voor de allerkleinsten. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig bij ons kunnen komen, we bieden kwalitatief goed onderwijs, verzorgen medische controles en zorgen voor goede voeding (ontbijt, lunch en snacks). Een gezond lichaam en goede voeding staan aan de basis van goede educatie en ontwikkeling.

Een dag op de dagopvang
Er zijn momenteel 52 kinderen die gebruik maken van de opvang. Kinderen tot 4 jaar komen de hele dag en vanaf 4 jaar kunnen ze na school nog een aantal uur bij ons doorbrengen zodat ze niet op straat hoeven te zwerven. Van maandag tot vrijdag van 07.00 tot 16.30 uur staan drie leraren en twee klassenassistenten voor hen klaar met een speciaal lesprogramma.

Ook in 2020 willen we graag een veilige en stimulerende omgeving zijn voor de 52 kinderen in El Salvador en uw bijdrage daaraan is van heel veel waarde!

Uw steun draagt bij aan:
- Toegang tot opvang en educatie voor de kinderen van de gemeenschappen van San José el Sompopo, Cantón Cujucuyo, en Texistepeque - wat zij zich anders niet kunnen veroorloven;
- De cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van 52 kinderen tussen de 0 en 7 jaar oud;
- Begeleiding in het ouderschap; ouders krijgen handvaten mee om thuis ook een stimulerende omgeving aan hun kinderen te bieden;
- Educatieve materialen gericht op de verschillende leeftijden;
- Getrainde pedagogische ondersteuners die met veel liefde, zorg en aandacht te werk gaan;
- Een gebalanceerd ontbijt, lunch en snacks met de nodige voedingstoffen;
- Medische check bij binnenkomst en ondersteuning gedurende het jaar;
- Vervoer; wat het mogelijk maakt dat de kinderen deel kunnen nemen;
- Schoonmaakproducten om een hygiënische omgeving te garanderen.

Help mee en doe een donatie via onderstaande button!

Bekijk alle
€ 10 14-05-2020 | 19:38
€ 4.408,71 22-01-2020 | 10:18 Inkomsten uit nieuwsbrief
€ 25 01-10-2019 | 18:10